kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Machete ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1 2 3 4 5 6 7 8

Machete kés, mint Bozótvágó kés

A machete vagy magyarosítva bozótvágó kés, egy hosszú vágószerszám, amely a kardoknál, illetve szablyáknál, általában rövidebb. Magyarországon is használják előszeretettel és kedvelik. Magyarországon a köznyelv úgy hívja, hogy bozótvágó kés. Maximális pengehossza 60 cm-ig terjedhet. A bozótvágó machete vágó éle általában éles, de van amit direkt nem éleznek borotvára, felhasználástól és élszögtől függően.


Markolatuk különböző anyagokból készülnek:

  • Fa
  • ABS
  • plastic
  • Kraton
  • TPR
  • Polypropylene
  • gumírozott
bozótvágó kés machete ár


Szinte minden egyes bozótvágó kés kialakítása különböző. A pengék kialakítása miatt is sokoldalú eszközöknek mondhatjuk őket. A machete származási helye Latin Amerika, ahol a trópusi esőerdőkben való közlekedés nagyon nehezített, ilyenkor jön jól a kezünkbe egy bozótvágó kés ;) . Továbbá, a bozótvágó kés, a tereptisztítás legjobb eszköze. Mezőgazdasági munkákhoz, gazírtáshoz, nádvágáshoz a machete kés-e elengedhetetlen eszköz. / Nem gond vele egy horgász beálló kitisztítása sem /. A bozótvágó machete felhasználhatósága sokrétű, emiatt nemzetközileg is rengetegen elismerik. Vannak olyan bozótvágó kések, melyek pengéi fogazottak és fűrésszel is el vannak látva. Ezek a fogak jól jönnek vastagabb ágak, gallyak elfűrészelése során. Ezekkel a machetékkel, könnyen lehet fedezéket, vagy akár erdőben erős, strapabíró bunkert építeni. Megjelenése óta, rengeteg formában, elérhető és ma már több mint tizenegy megnevezést kapott. Nagyon híres bozótvágó kései vannak a híres Cold Steel-nek, Gerbernek, Smith&Wesson cégnek.


tramontina machete ár kiváló minőséggel

Tramontina machete kés

A Brazil Tramontina machete kései, nagyon jó ár-érték arányúak. Sokan kedvelik az alacsony ára miatt és igen, az olcsóság ellenére egész használható eszköz a Tramontina machete. A Tramontina machete pengéje szénacélból készül, de létezik belőle rozsdamentes acéllal ellátott machete is. Markolatuk fából készül, de van olyan modell is, ami dróttal is el lett látva. A fa nyele ergonomikusan van kialakítva, csúszásmentes, biztos fogást tesz lehetővé. Szóval, ha igazán olcsót, de használhatót szeretnél, akkor a legjobb választás a Tramontina machete! Ez a modell kovácsolt szerszám acélból készült. Kiválóan használható bozótok irtására, ritkítására. A machete ár a Tramontina esetében 5500 és 7990 ft között mozog.


Gerber machete kés

A Gerber machetéi nagyon közkedveltek, vásárlóink nagy kedvence. A Gerber machetét megfigyelhettük, a "Bear Grylls" szereplésével készült túlélősorozatban. A Gerber cég, a Brit SAS-nél szolgált Bear Grylls, /"aki megmászta a Mount Everestet és híres, a tv műsora által" / az ő együttmüködésével hoznak létre rendkívüli, szerszámokból és késekből álló sorozatokat. Itt kiemelném a cég Gator elnevezésű modelljét. Többféle méretben vannak és nagyon közkedveltek, a vásárlóink körében. Egy jó Gerber machete ár olyan 10990-27000 ft között mozog. Ajánlom figyelmükbe, a híres Versafix modellt! Most a machete ára 16990 ft ami igen méltányos!

gerber machete ár megbízható minőség


cold steel machete ár kedvezően

Cold Steel machete kés

A Cold Steel machetéit nem kell bemutatnom, hisz számos videó kering a neten azok tudásáról. Ha igazán minőségit akarsz, akkor a Cold Steel cégnek számos bozótvágó machetéi közül lehet válogatni. Pengéik széntartalmú acéllal készülnek általában 1055-1095-ös acélt használnak. Ezek az acélok strapabíróak és jó éltartással rendelkeznek. Mi több, gyorsan és könnyedén borotva élesre lehet őket fenni. A machete árak 11990-22990 ft között alakulnak.


Mi alapján döntsünk a bozótvágó kés vásárlásakor?

Választásnál fontos szempont, a méret, súly, a súlyelosztás és a funkcionalitás! Az olcsóbb változatok, nem biztos hogy megfelelő vágással és éltartással fognak rendelkezni. A macheték anyagának a skálája igen széles spektrumú! Pengéjük a használhatóság miatt, inkább magas szén tartalmú szénacéllal látnak napvilágot. A rozsdamentes acéllal ellátott modelleket,  ez esetben nem mondanám igazán éltartónak, de nád vágásra, vagy akár jungelben késnek használva tökéletesek. Ápolásuk igen egyszerű! Használat után, jól meg kell tisztítani, majd szárazra törölni. Én mindig egy vékony olajréteget szoktam felkenni a rozsdásodás megelőzésére. Ha esetleg a pengén kialakulnak kisebb rozsdafoltok a használat során, azt könnyen orvosolni lehet, erre a célra is tartunk nagyon jó pasztákat.


Machete formák és annak megnevezésük:

különféle machete kés és bozótvágó kés típusok

semper fidelis machete kés bozótvágó kés