kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Balták / Fejszék ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1 2 3 4 5 6

fiskars fejsze balta kiváló minőségben

Balta - Fejsze

A fejsze és a balta itt Európában nagy hagyománnyal bír több ezer éve. Erdészek, favágók legfőbb eszköze. Szalonna sütésnél, vagy tüzelő feldarabolásánál jól jöhet. Kialakítása sokféle lehet, de a nyél többé kevésbé mindig ívelt. Jellemzően lapos a foka " ez inkább szerszám, mint fegyver" kinézetre. Méretben ebből is sokféle elérhető. A  markolat kialakítása görbített, ezért sújtásra alkalmasabb, mint a Tomahawk. Vastagabb, keményebb fákat, gallyakat sokkal könnyebb feldolgozni velük. Viszont a súlypontjuk elhelyezkedése miatt, sokkal nehezebb velük dobni.

Gransfors fejsze

Ezt a fejszét Lennart Pettersson (LP) fejlesztette ki a svédországi Gränsfors Bruks-nál. Lennart, baltakovács, késkovács, horgász és bushcraftos. Alkotott egy kis csatabárdot, amely fejszeként és késként is használható. A Gränsfors Mini Belt Hatchet gyökerei sok ezer éves múltra tekintenek vissza. A fej anyaga, strapabíró, kézikovácsolt magas széntartalmú szénacél penge. Az élszalag 57 Rockwell HRC keménységre edzett. A markolata kényelmes fogású, jól kiegyensúlyozott hikori fából készült, mely ellen áll a rossz időjárási viszonyoknak is.

               

A régi időkben Európában elterjedt volt az övbalta, amelyet késként és fejszeként, értékes eszközként és fegyverként is használhattak. A szép övbalta a státusz szimbólum is volt. A 16. és 17. században a franciák baltákkal kezdtek kereskedni az amerikai indiánokkal. A kis övbalta, könnyű és keskeny, a "kereskedelmi fejsze" lett, és később ebből alakult át tomahawkká.


fiskars hasító fejsze balta

Fiskars

Ha számít a súly is, akkor érdekes lehet, a Fiskars cég rönk hasító fejsze. A fej vastagabb és nehezebb általában.A Fiskars cég 1649-ben alakult Finnországban. Fiskars tervezi és gyártja a kiváló minőségű szerszámokat. Termékeiket biztonság, kényelem és egyszerűség és Jó ár-érték arány jellemzi. Az X27-est Nagy rönkök hasításához lett tervezve, sok favágó örömére. A hosszabb nyél még nagyobb erejű hasításhoz. Univerzális vágási feladatokhoz. Kempingezők, túrázók, elengedhetetlen kelléke!

Kemping fejsze

Ajánljuk túrázóknak, hegymászóknak és szabadtéri aktivitások kedvelőinek. Kicsi, könnyen hordható, hátizsákban és övön egyaránt. A Fiskars cég X5-ös kemping fejsze az egyik legjobb választás lehet. Compact és hatékony társ lehet az utunk során.


meg kell gondolni melyiket visszük. Mindkettőnek van előnye és hátránya is egyaránt. Jó ha tudjuk előre, milyen terepre megyünk, mennyi időt töltünk el és ami a legfontosabb milyen típusú  fákkal találkozunk. A választást személy szerint, mindenképpen oda bízom.