kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Kövek ×
Raktárkészlet
Ár
Teljes Hossz
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Fenőkő:

A fenőkő régebbi eszköz, mint maga az acél. Sokan a fenésnél a fenőkövet részesítik előnyben. A szamurájkardokat is természetes kövekkel fenték hónapokon keresztül / érdekesség képpen: Néhány ilyen kő ára meghaladhatja akár az 1 millió forintot is. /

A fenőköveket sok esetben be kell nedvesíteni nagy átlagban vízzel, de van olyan kő amit olajjal kell. Vannak olyan élezőkövek is, melyeket nem kell nedvesíteni!

  A fenést, minden esetben 2 fázisban kell hogy elvégezzük!!! A  köveket, fenés előtt minimum egy órával kell beáztatni. A nedvességnek köszönhetően, a kő nem kopik olyan gyorsan. A Fenőkőből, több /grit/ szemcsesűrűségű darabot kell használni, ha eredményes élt szeretnénk elérni.
A durvább fenőkő /coarse/, alacsonyabb "grit" számmal rendelkezik ez esetben
(240-800)grit. Ezeket a köveket, első fázisban kell használni! Az új él kialakítása a szempont. Ezt követően a következő fázisban, a sorjákat, acél szilánkokat távolítjuk el róla, azaz finish-elünk. Ezek a kövek (1000+ grit)-es szemcsesűrűséggel rendelkeznek, ezekből is a legfinomabbak lehetnek 3000 vagy 6000 grites. 


Számos, híres gyártótól beszerezhetőek kétoldalú fenőkövek. Egyik oldala gyémánt szemcsével, másik oldala kerámiával van ellátva. Ezeknek a köveknek a kialakításának köszönhetően, "társunkat, vagy kedvencünket",igen gyorsan eredeti állapotára tudjuk állítani. Ezek a kövek praktikusak, könnyen és gyorsan hadra lehet őket fogni.