kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Vadász /I./ ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

Vadászkés - Vadásztőr

 

Szúró-Vágó eszköz nélkül az ősember sem tudott volna érvényesülni vadászat közben, mi több feldolgozni azt. Szüretelésnél is hasznos eszköz volt a kés. Város építésénél is nagy szerepet kapott. A kések varázsa bele van kódolva a DNS-ünkbe. Életünk funkcionális eszköze.
Biztos vagyok benne, hogy sok ember, aki ma bicskát hord, valamilyen negatív reakciót már tapasztalt az életben. Amikor meglátják náluk a kedvencüket vagy, ahogy egyesek említik " társukat ". A kritikusok a késeket először fegyvernek tekintik, másodsorban eszköz csoportba sorolják. De ez fordítva van! A kés az az eszköz, melyet fegyverként is lehet használni sok esetben.

A fejlődés oda vezetett, hogy mára szuper  késeket használhatunk.  Érdekesség képpen a ( Homo Sapiens Sapiens ) által használt eszközöket immár " célszerű eszközöknek " nevezik. Hasonlóan, mint a mai eldobható eszközök: például a borotvapengét, műanyag evőeszközöket stb. Nem csoda, hogy ezek az eszközök egyszerűek és primitívek voltak. Etiópiából olyan, kőpengék kerültek a napvilágra, melyeket 2.5 – 2.6 millió éve készítettek.  A közel százezer éve megjelent Homo Sapiens, az obszidián, réz, bronz, vas, damaszkuszi  acélfajták felhasználásával széles forma- és pengevilágát alakította ki.

Következtetésük szerint talán az emberfélék elődjei készíthették,  ami nem is olyan nagy csoda, hiszen a ma élő állatok is használnak eszközöket pl. csimpánz, hód, vidra, dögkeselyű,  varjú!

Híres vadász márkák, melyek megtalálhatóak:

-Buck

-Browning

-Helle

-Marttini

-Schrade