kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Rugós ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1 2 3 4 5 6 7 8

Automata rugós kés

OTF kések gyárt a híres amerikai Microtech, a Smith&Wesson, a német Böker, a United Cutlery és a Schrade cég. A rugós kések a mindennapi viseletre is alkalmasak, az úgynevezett EDC kategóriába sorolhatóak. A rugós kést egy kézzel is ki tudjuk nyitni, így azonnal készen áll a használatra, bevetésre. A rugós kések nagyon keresettek a gyors és könnyen kezelhetőségük miatt. Kétféle OTF "Out the Front" automatikus kés létezik, a DA-OTF (2 műveletből áll) és az SA-OTF (egy műveletű). A kettős működésű OTF kések többfunkciós gombbal és rugós kialakítással helyezkednek el és húzódnak vissza. Tehát a penge visszahelyezése a markolatba egy kioldó gomb megnyomásával és kézi manuális visszahúzással történik. Az egy "műveletű" OTF kések automatikusan kioldódnak, és a kioldó gomb visszahúzására a penge azonnal automatikusan visszakerül a markolatba.

automata rugós kés márkák
Automata kés típusok széles választékban

Mikor megkérdezzük az embereket arról, hogy mi a legközismertebb találmány? A legtöbbször ezeket a válaszokat kapjuk: 

- A kerék (ez a legnépszerűbb) 

- Repülőgép

- Atombomba

- Gőzgép

- Fegyver

- Rubik kocka

- Számítógép

- sőt még a kalapács is. 

Amit nagyon ritkán hallok, pedig kétségtelenül a legfontosabbnak sorolnám,az nem más, mint a KÉS!

 automata kés kiváló éltartással

 Sok példa van kifinomult nyílhegyekre, késpengékre, hogy az ős emberek speciális vadászati célokra készítették ezeket. 

A kőkorban különféle technikát alkalmaztak, hogy kőből, éles vágóeszközöket állítsanak elő. A kőkorszak után, a réz, majd a bronz korszak jött létre. A lágy fémek: A réz, ón és az ötvözött bronz kinyerése,feldolgozása, majd szerszámok előállítása határozta meg.
A bronz kifejezetten drága alapanyagnak számított, a belőle készített tárgyak, kiváltképp a fegyverek a gazdagságot és hatalmat is jelképezték.

régi automata kés

A hajlított pengeformát vágásra, az egyenest szúrásra alakították ki. A réz és a bronz könnyen megmunkálható volt és tartósabb szerszámokat lehetett előállítani. Ezek nagyobb ütést bírtak ki, mint a kőszerszámok. A kőből készült pengékről, a bronz és réz szerszámokra való áttéréskor rájöttek, hogy tartósabbak, nem olyan élesek. Alacsony az éltartalmuk. Ezért folyamatos élezésre szorultak. Ebben az időszakban született meg az élezés művészete!