kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Önvédelmi Eszközök ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1

Önvédelmi eszköz webshop: kubotan, koga, sjambok

 

Kubotan, Soke Takayuki Kubota - önvédelmi eszközök webshopA Kubotan, Soke Takayuki Kubota által lett kifejlesztve, az 1960-as évek végétől, mely önvédelmi fegyverként funkcionál. Igen praktikus, mivel könnyen kulcstartóra lehet helyezni! A Kubotan  elődjét, (mely eredetileg egy kis bambusz fegyver volt, más néven "hashi bot",) Denjiro találta fel, aki Kubota apja volt.
 
A Kubotan, többnyire kulcstartóként funkcionál, de van LED-lámpás, és összecsavarozható kés változata is kempingezők részére!

kubotan önvédelmi eszközök webshop kínálatában


Mérete tipikusan  5,5 hüvelyk (14 cm) hosszú, és körülbelül fél hüvelyk (1,25 cm) átmérőjű, kissé vastagabb vagy éppenséggel ugyanolyan méretű, mint a marker toll.  Akkora, hogy a tenyérben kényelmesen elfér, mert többnyire ott helyezkedik el. Egészen addig rejtve marad, míg használatba nem kerül. Az anyaga általában egy kemény ütésálló műanyag, esetleg fém, illetve fa.


Alapvetően nem arra a célra készült, hogy sérülést okozzanak vele, hanem a fájdalomra fektették a hangsúlyt. 

kubotan használat önvédelmi eszközök webshop kínálatábanA kyoshu (kyusho, idegpont) támadásánál is nagy szerepe van. A kubotan különösen ütéseknél, fogásoknál, feszítéseknél, dobásoknál hasznos, ugyanis nagy fájdalmat lehet vele okozni.

 


kubaotan sjambok használat A Kubotan népszerűsége nőtt az 1969-1970-es években, amikor Kubota felkérést kapott, Edward M. Davis szenátortól, aki (korábbi vezetője volt a Los Angeles-i rendőrségnek ), hogy készítse el ezt a fegyvert, a női rendőrtisztek kiképzésének segítéséhez. Az USA-ban viszonylag elterjedt önvédelmi eszköz, 1,5-2 órás szemináriumokon oktatják a használatát.

Hasznos tanács: Lényege, hogy a kulcsok egy kulcskarikára, rendezetten legyenek felfűzve! Az akadálymentes használathoz, ne helyezzünk föl több kulcskarikát!


A Sjambok története

sjambok történet önvédelmi eszközök webshopA Sjambok, vagy más néven "Litupa" egy nehéz, bőrből készült ostor. Ez a leghatékonyabb alulértékelt önvédelmi fegyver. Hagyományosan viziló, elefánt vagy orrszarvú bőrből származik, de mára már csak műanyagból készítik. Az állat bőrét egy  0,9-1,5 méteres hosszúságú csíkra vágták.Ezt a szalagot, ezután a kúpos-hengeres alak eléréséig, hengerelési módszerrel érték el.
Az így kapott ostorra jellemző az egyszerűség, rugalmasság és tartósság.


A mai klasszikus Sjambok, szintetikus polimer anyagból, puha és kényelmes Kray-Ex markolattal készül, amely a fonott bőrhöz hasonlít. 

cold steel sjambok önvédelmi eszköz webshop

Mivel teljes egészében szuper kemény polimerből készül. Hihetetlenül tartós, sőt az időjárási körülményeknek is ellenáll, ellentétben a hagyományos bőrből készült Sjambokkal, ami az időjárásnak köszönhetően törik, repedezik, illetve penészedik.önvédelmi eszközök webáruház sjambok a cold steel gyártótólA Cold Steel cég, tovább fejlesztette a hagyományos Sjambokot, Peter Mueller közreműködésével. 

https://www.kesvilag.hu/cold-steel-sjambok-95smb-42-1661.html 


 


A Dél-Afrikai rendőrség, nagy előszeretettel használja, ezt a nagyon félelmetes, gyors és pontos fegyvert. 

 Dél-Afrikai rendőrség sjambok


A Sjamboknak sokféle felhasználási területe volt, de a legfőbb, a szarvas marhák terelése. Még a mai napig is szívesen használják a pásztorok erre a célra. 

 A Sjambokok széles választékban elérhetőek, különböző anyagokból, hosszúságból és  vastagságból. 

sjambok sérülések

Hihetetlenül hatékony fegyver például a kígyók elpusztítására, kutyák vagy más támadások elhárítására.  

Mint, ahogy a képen is látszik, igen hatékony fegyverről beszélünk, melynek használata igen látványos sérüléseket eredményez. El kell hogy ismerjem, ez a fegyver tökéletes társ lehet farmra vagy akár tanyára.