kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Kukri ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1 2 3

Kukri kés

A nepáli eredetű kifejezés: "gorkha", melyből a "go" marhát jelent, a "rakh" védelmezőt.A hindu vallás miatt, a "marhák védelmezői"-nek mondják magukat. 1780-ra tehető a khukari kés történetének kezdete. A nepáliak vadászatra használták elsősorban, majd munkára .A gorkhak  fegyvere a khukari kés volt. Az eszköz, a környezethez alkalmazkodva fejlődött ki nepálban.  Néhány kialakításban, alakban létezik.
 A mai katonák a lőfegyverek mellett, a mai napig használják a kukrit, amely jelképükké vált.  Számos szótár úgy definiálja, amit angolul "gurkha"-nak írnak, ami egy kifejezés,
Gurkha jelentése: "Nepál hegyeiből származó katonák, akik az indiai-brit hadseregben teljesítenek szolgálatot". A Himalája lejtőin született gurkhák, hatalmas bátorsággal és szakértelemmel forgatták görbe tőrüket, a kukrit.
gurkha kukri kés

A nepáli gurkhák különleges egysége, olyan  a Briteknek, mint az ideglégió a franciáknak. Az Angol hadsereg legkeményebb hadteste a mai napig  a Gurkha alakulat. Gondolom, nem véletlen, hogy 2007-ben az Angol "Harry herceg" is náluk töltötte a kiképzését.

 
cold steel kukri kés knife