kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Multi-Tool-ok ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

1 2 3 4 5

Multi-tool, multiszerszám, multifogó

Ez egy olyan eszköz, ami sok hasznos funkcióval rendelkezik. Egy biztos, sokszor fogod használni! Olyan "társ a bajban" multitool-nak mondható. Timothy S. Leatherman, a híres Leatherman multiszerszámok kiötlője, mely a világon igen elismert.  1970-ben, a műszaki egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát Oregonban. Tim talpraesett mérnök volt és rengeteg foglalkozást űzött több kevesebb sikerrel a cége alapításig.  Helikopter szerelőként és angol tanárként is dolgozott.

Victorinox, Leatherman multitool

Tim 1975-ben egy európai vakáción vett részt a feleségével és a nyaralás közben, ahogy szokott lenni, kezdetek elromlani a dolgok körülötte. Volt úgy, hogy a Fiat-juk hagyta cserben őket... a másik dolog, pedig a szálláson lévő vízvezeték. Tim a svájci bicskájával megpróbálta megjavítani őket. A svájci bicska nem a legmegfelelőbb eszköz ehhez, ezért kellett neki egy multiszerszám. ( Itt azért megjegyezném, hogy a híres Victorinox előrukkolt Victorinox multitool-al. ) Ez a Victorinox multitool a SWISSTOOL fantázianévre lett keresztelve. Timnek, ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha az amúgy is sok funkcióval ellátott bicskája még, harapófogót is tartalmazna? Ekkor ez a nagyon híres Leatherman multifogó, és vele az iparág is megszületett!
 Leatherman, Gerber multiszerszám multifogó

A cég első terméke egy PST multifogó lett. 1983-ban társával Steve Berliner-el megalapították a Leatherman Tool Group-ot. A Leatherman 1 millió eladott multiszerszámmal büszkélkedhetett 1993-ban. 1994-ben megjelent a legnagyobb multifogója a Leatherman Supertool.  ebből 650 ezer darabot adtak el 2 év alatt. A következő évben ez a szám 1,1 milló darabra nőt. 1998-ban a cég legújabb, legfantasztikusabb, forradalmi terméke, nem más, mint a híres Wave multifogó modell lett, ami nagyon híres a vásárlóink körében, a mai napig. Szóval a Leathermann multitool-ok nagyon híresek, minőségiek és erős igénybevételre lettek tervezve. A Leathermann multitool-ok 2 fő csoportra oszlanak. Vannak az átlagos méretűek ezek a Sidekick, Wingman, Wave Plus, REV, Charge, Rebar, OHT és vannak további leathermann multitool-ok kisebb méretekben ők a PS, Juice, Micra, Skeletool. Ezekre a cég 25 év garanciát vállal, ami nem kevés. Külön kiemelném a Gerber multiszerszámait is Suspension, Crucial és a híres Armbar. Ezek a Gerber multiszerszámok is igen keresettek. Szerintem minőségben és anyagbana a Gerber multiszerszámai alul maradnak picivel a Leathermann multiszerszámaival szemben. Van két Geber multiszerszám, ami elnyerte tetszésemet és ők nem mások ,mint az MP és a Dime modell. Számos Multiszerszámmal találkozhatunk, a Ganzo,SOG, Schrade, Swiss+Tech és a Smith's cégek által is.