kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Taktikai/Katonai /I./ ×
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

Szúró-Vágó eszköz nélkül az ősember sem tudott volna érvényesülni vadászat közben, mi több feldolgozni azt. Szüretelésnél is hasznos eszköz volt a kés. Város építésénél is nagy szerepet kapott. A kések varázsa bele van kódolva a DNS-ünkbe. Életünk funkcionális eszköze.
Biztos vagyok benne, hogy sok ember, aki ma bicskát hord, valamilyen negatív reakciót már tapasztalt az életben. Amikor meglátják náluk a kedvencüket vagy, ahogy egyesek említik " társukat ". A kritikusok a késeket először fegyvernek tekintik, másodsorban eszköz csoportba sorolják. De ez fordítva van! A kés az az eszköz, melyet fegyverként is lehet használni sok esetben.

A solingeni cégek termékeinek sokasága, az Okapi és a japán /Higonokami/ mellett, az elit katonai egységeknél rendszeresített taktikai kések,

Higonokami

rohamtőrök és bajonettek is ehhez a körhöz tartoznak. Kiemelném a Gurkhák rettegett kukriját. 

Gurkha kukri

A fejlődés oda vezetett, hogy mára szuper  késeket használhatunk.  Érdekesség képpen a ( Homo Sapiens Sapiens ) által használt eszközöket immár " célszerű eszközöknek " nevezik. Hasonlóan, mint a mai eldobható eszközök: például a borotvapengét, műanyag evőeszközöket stb.